Donostia – Realak denboraldiko lehen garaipena lortu zuen atzo, Zubietako instalazioetan Betisen aurka 2-1 irabazita.

Lehen zatia intentsitate handiarekin hasi zuten bi taldeek. Hala ere, bere estiloari leial, Realak baloia gero eta gehiago izan zuen kontrolpean, eta horrek markagailuan aurrea hartzeko hainbat aukera eskaini zizkion. Amaiurrek izan zuen aukerarik onenetako bat, baina boleaz egindako erremate bikainarekin ezin izan zuen andaluziarren atezaina gainditu. Txuri-urdinak gero eta hobeto ari ziren, eta 36. minutuan Lorenaren jaurtiketari egindako aldaratzea baliatu zuen Nerea Eizagirrek gola sartzeko. Golaren ostean, Realak goialdean presioa egiten jarraitu bazuen ere, 42. minutuan Juliak baloi luze bat aprobetxatu zuen, Letek deus egiteko aukerarik izan ez zuen gol bikaina sartzeko.

Bigarren zatia lehenengoa amaitu bezalaxe hasi zen, Reala baloiaren jabe zelarik. Hala, partida berriz hasi eta hiru minutura, Franssik gol bikaina sartu zuen talde txuri-urdinaren jokaldi ederra ederki amaituz. 2-1ekoarekin, talde betikoa berdinketa lortzen saiatu zen. Talde bisitariaren bultzada gorabehera, Realak izan zituen hainbat jokaldi arriskutsu, esate baterako, Jensenek 70. minutuan area kanpotik egindako jaurtiketa zitala. Inolaz ere, azken 20 minutuetan Betisek asko estutu zuen Reala, eta Letek geldialdi bikainak egin behar izan zituen, azkena 92. minutuan.

Reala beste hiru puntu lortzen saiatuko da asteazken honetan Zubietan Levanteren aurka, Ligako lehen jardunaldian atzeratuta geratutako partidan.

Real Sociedad 2

Betis 1

REAL SOCIEDAD Lete, Viles, Apari, Tejada, Izarne, Andreia, Franssi, (Sarriegi, 95. min), Lorena, Emma (Mirari, 77. min), Amaiur (Jensen, 63. min) eta N. Eizagirre (Vanegas, 95. min).

REAL BETIS Malena, Ligero, Jiménez, Dorine (Perea, 59. min). Garcia Quiles, Leles (Férez, 59. min). 59), Soliveres, Roberts (Cameron, 66. min), Márquez, Armengol eta Julia (Sánchez, 73. min).

Golak 1-0, 37. min: N. Eizagirre. 1-1, 42. min: Julia. 2-1, 49. min: Franssi.

Epailea Ylenia Sánchez. Txartel horiak atera dizkie Realeko Izarneri eta Franssiri, baita Dorine eta Violeta Quiles bisitariei ere. Aulkian zegoen Julia kanporatu zuen.

Zelaia Zubietako Z7 zelaian jokatu da F Ligako hirugarren jardunaldiko partida.