Segurtasuna ziurgabetasunaren gainetik, sagardo denboraldi berrian

Segurtasuna ziurgabetasunaren gainetik, sagardo denboraldi berrian

 | 

PANDEMIAK GUZTIZ BALDINTZATUKO DU AURTEN SAGARDOTEGIEN JARDUNA ETA PROTOKOLO BATERATU ETA ZORROTZA OSATU DUTE SAGARDOGILEEK SAGARDOTEGIKO ESPERIENTZIA SEGURUA IZAN DADIN

Sagardo berria dastatzeko aukera!

Sagardo berria dastatzeko aukera!

 | 

Ez ohiko egoera bati aurre egiteko erronka eta konpromisoa hartu du sektoreak, lanerako protokolo zehatza garatu eta sagardo berria eta sagardotegiko esperientzia bezeroei modu erakargarri batean dastatzera emateko.

Petritegi, zuentzako prest!

Petritegi, zuentzako prest!

 | 

2021 sagardotegi-denboraldia hasi da, eta berrikuntza batzuk ekarri ditu: nagusia, uzta berriko sagardoa mahaian dastatuko dugula, txarroen bidez. Pandemiaren ondorioz ezarritako neurri murriztaileen aurrean, kupeletako sagardoa mahaiko...

Unai AgirreEuskal Sagardoa jatorri-deituraren koordinatzailea
Unai Agirre: ´Unean unean egokitu daitekeen protokoloa sortzea izan da gure helburua´

Unai Agirre: "Unean unean egokitu daitekeen protokoloa sortzea izan da gure helburua"

 | 

DONOSTIA – Sagardotegietako esperientzia segurua izan dadin, protokolo zorrotza ezarri dute. "Arauekin bat joatea da gure lehentasuna", azpimarratzen du Unai Agirre Euskal Sagardoa jatorri-deiturako koordinatzaileak. Izurritea hasi zenetik,...

Sagardo-kartak taberna eta jatetxeetan ezartzeko aurrerapausoa eman du Ibailurrek bere Sagardotekarekin

Sagardo-kartak taberna eta jatetxeetan ezartzeko aurrerapausoa eman du Ibailurrek bere Sagardotekarekin

Kalitate handiko produktua da Euskal Sagardoa eta balorean jartzea ezinbestekoa da. Hori horrela, taberna eta jatetxeetan sagardokartak geroz eta ohikoagok izatea da Euskal Sagardoa jatorri-deituraren jomuga. Orain arte, Tolosaldea jatetxean izan...

Uzta txikia, baina izaera handikoa

Uzta txikia, baina izaera handikoa

 | 

neguko hotz faltak eta udara lehorrak eragin du bildutako sagar kopurua ohi baino txikiagoa izatea, eta iazkoarekin alderatuz, hiru sagarretik bakarra jaso dute

Zapiain, la calidad como seña de identidad

Zapiain, la calidad como seña de identidad

 | 

la sidrería de astigarraga ha recibido numerosos premios locales e internacionales. Sin ir más lejos, en 2020 fue proclamada la mejor sidra en el concurso de la Diputación de Gipuzkoa

Tomar la sidra en la mesa no significa renunciar a su ´txinparta´

Tomar la sidra en la mesa no significa renunciar a su 'txinparta'

 | 

LA IMPOSIBILIDAD DE ACERCARSE A LAS KUPELAS HACE QUE EL ESCANCIADOR ELÉCTRICO SEA UNA BUENA OPCIÓN PARA LLENAR EL VASO

Imanol Jacaideólogo de txogitxu
Imanol Jaca: ´Más que la intuición, me importan la constancia y el trabajo´

Imanol Jaca: "Más que la intuición, me importan la constancia y el trabajo"

 | 

DONOSTIA – Con su carne de vaca vieja y gorda como bandera, no le hace falta decir nada más a Imanol Jaca para ser considerado un referente en el sector cárnico. The basque butcher (el carnicero vasco), no obstante, es un gran conversador y...

Milioi bat litro sagardo erosiko du Eroskik aurten

Milioi bat litro sagardo erosiko du Eroskik aurten

 | 

2020ko uztako milioi bat litro sagardo erosiko du Eroskik eta udaberri aldera iritsiko da bere dendetera. Kopuruei begiratuta, Euskal Autonomia Erkidegoko sagardo naturalaren saltzaile nagusia da, bai Euskal Sagardoa jatorri deiturarena eta bai...

Nuevo sistema de contabilidad para las sidrerías

 | 

La normativa es la misma; lo que se ha modificado es el plazo y la forma de notificación

Agurtzane AnduezaFraisoro laborategiko Kalitate eta Nekazaritza Berrikuntzako zerbitzuburua
Agurtzane Andueza: ´Belaunaldi erreleboa eman da, gazte jendea sartzen ari da eta gauzak ondo egiteari bultzada handia ematen ari zaio´

Agurtzane Andueza: "Belaunaldi erreleboa eman da, gazte jendea sartzen ari da eta gauzak ondo egiteari bultzada handia ematen ari zaio"

 | 

zizurkil– Agurtzane Andueza (Zumarraga, 1969) Fraisoro laborategiko Kalitate eta Nekazaritza Berrikuntzako zerbitzuburua da. 20 pertsonak lan egiten dute bertan, eta sagardoa edo txakolinaz gain, animalia osasuna, lurrak eta substratuak,...

La sidra, una bebida internacional

La sidra, una bebida internacional

 | 

a finales de noviembre se celebrará, según lo previsto, una nueva edición del sagardo forum, con jornadas técnicas y concurso internacional de sidra