Eibar Errege Kopatik kanpo geratu da Athleticen aurka (0-3). Talde armaginak ezin izan du Ipuruan izan ohi duen sendotasunaz baliatu eta Txapeldunen Ligako postuetan dagoen aurkari baten aurka galdu du. Aitzitik, ia ezin izan zioten talde zuri-goirriari aurre egin.

Joseba Etxeberria entrenatzaile eibartarrak ohikoen eta minutu gutxi jaso dutenen artean hamaikakoa prestatu du. Gainera, etxekoek aurkariaren ate ingurura iristea lortu zutenean, Julen Agirrezabala bikain batekin egin zuten topo.

Kopako atezainak, ohiko ordezkoa Ligan, bertan behera utzi du Eibarren lehen abagunea, Jon Bautistaren aurkako buruz burukoa, eta Villalibrek eta Muniainek errukirik gabe kolpatu dituzte aurkariak armaginen ate aurrean.

Gernikako Bufalok bi tantorekin ireki eta itxi du 0-3koa, oportunistarena lehena, fortunaduna bigarrena, eta Muniainek denboraldiko golik onenetakoa sartu du bere haurdunaldian eta gauzatzean. Haurdunaldia, aurkarien sarrera ezberdinak gaindituz egindako kabalkada bat izan zen, eta exekuzioa, ezkerrez egindako jaurtiketa bat eta eskuadrari bira erdia emanda.

Garesti ordaindu du Eibarrek bere lehen aukera bikainean asmatu ez izana, Athleticek ez baitzuen barkatu. Yoelen helmugara arriskuz hurbildu den bakoitzean gol bat lortu du. Lehenengoa, Nico Williamsek hegaletik abiatutakoa, Villalibrek 1-0ekoa bihurtu zuena area txikian nahi bezala errematatuz.

Hasieran bezala jokoan nagusitu gabe, Athleticek 0-2koa sartu du ordu erdia pasata. Beno, Muniain. Gol-zaparrada ikaragarria atera zuen, eta areatik areara egin zuen zaldiz, gelditu ezin izan zuten aurkarien atzerapenei eutsiz, eta Nico Williamsen area barruan egin zuen errematea. Muniainek lasaitu egin du, buelta eman eta, ezkerrarekin, taldean jarri du.

Oraindik ez da berreskuratu zurigorrien joaldiak hondoratutako Eibar, hirugarrena iritsi denean. Villalibrek zortez jo du baloia, eta, Vivianek baloia jaso ondoren, Simicen baloia jo eta Yoel kanporatu du.

Agirrezabalaren konfiantzarik ez duen Aketxeren urruneko falta batek amaiera eman zion Athleticen kolpe ikaragarriak – hiru jaurtiketa, hiru gol – sartutako lehen denborari, kolpeak gorabehera, norgehiagokari aurpegia galdu ez dion talde armagin baten aurka.

Bigarren zatia dena erabakita zegoelako sentsazioarekin hasi da, baina baita Etxeberriaren mutilek markagailua murrizteko erabakitasunarekin ere.

Atsedenaldiaren ostean, Eibarrek bere lehen gola bilatu du zenbait jokalditan, baina Stoichkovek ez du birritan gola egitea lortu, bigarrena oso argia izan da, eta Aketxek jaurtiketa bat egin du. Armaginen kemena geldiarazi du Athleticek jarraian hiru kornerretara hiru aukera emanez. Stoichkovek huts egindako gol batek, jokoz kanpoko posizioan egon arren, eta Muniainek partidan egindako banakako bigarren jokaldi bikainak, aldaketa-karruselaren erdian, amaiera bat aurreratu dute atsedenaldira iritsitako 0-3koarekin.

Horrela, Athletic final-zortzirenetara igaroko da, eta Eibarrek ligan Lehen Mailara igotzeko borrokan jarri beharko du arreta.