Eroskik eta Basque Culinary Centerrek beste lau urterako lankidetza hitzarmena berritu dute, hamarkada bat baino gehiagoz luzatu den harremana sendotuz, gastronomiaren berrikuntza, prestakuntza eta dibulgazioa sustatzen jarraitzeko, osasunaren eta iraunkortasunaren ikuspegi berezi batekin.

Basque Culinary Centerreko zuzendari nagusi Joxe Mari Aizegak eta Eroskiko idazkari nagusi Mikel Larreak sinatutako akordioak bi erakundeen konpromisoa berresten du, "gastronomiako profesionalei, balio-kateari eta gizarteari mesede egingo dieten proiektuak garatzeko".

"Heztea eta informatzea"

"Basque Culinary Centerrekin egindako hitzarmen hau berritzean, kontsumitzaileei bizi-ohitura osasungarriak hartzearen garrantziari buruz hezteko eta informatzeko konpromisoa hartu dugu etengabe. Lankidetza honek tokiko produktuen balioa sustatzea ahalbidetzen digu, sukaldaritzatik haratago duten garrantzia aitortuz ", adierazi du Eroskiko idazkari nagusiak.

Gainera, "berrikuntzaren aldeko apustua indartzen du etorkizun oparo eta jasangarria eraikitzeko motor gisa, ingurumenaren gaineko eragina ez ezik, gure gizartea aberasten duten alderdi sozial eta ekonomikoak ere kontuan hartuta", gaineratu du

Bestalde, Aizegak nabarmendu duenez, Basque Culinary Centerrek "balioak" partekatzen ditu Eroskirekin, eta "elikaduraren eta gastronomiaren sektoreen ikuspegi paregabea du, proiektu estrategiko oso garrantzitsuetan lan egiteko aukera eman diguna".

"Gure lankidetzan, hainbat arlotan lan egin dugu, hala nola prestakuntzan, berrikuntzan eta ezagutza gastronomikoaren hedapenean, gizartean eragin positiboa izanik. Berrikuntza horrek 10 urte baino gehiagoz luzatzen den harremana berresten eta sendotzen du, etorkizunera begira eta erronka berri eta ilusionagarriei aurre egiten jarraitzea ahalbidetuko diguna ", ziurtatu du.

Baterako proiektuak

12 urte hauetan, Eroskiren eta Basque Culinary Centerren arteko lankidetza hainbat proiektutan islatu da, hala nola produktuen kalitatearen ebaluazioan eta elikadura-ohitura osasungarrietan heztean. Gainera, bi erakundeek I+G+B proiektuetan lan egiten dute "balio erantsia duten" elikagaiak garatzeko, "sektorean berrikuntza sustatuz".

Prestakuntza da lan-arlo garrantzitsu bat. Nabarmentzekoa da elikadura orekatua izatearen eta bizi-ohitura osasungarriak jarraitzearen garrantziari buruzko sentsibilizazioaren arloko lankidetza, ikasgelako sukaldaria bezalako programekin. Basque Culinary Centerrek 75 tailer eman ditu Eroski ikasgeletan, eta gazteentzako udaleku gastronomikoak ere bai.

Gazteei zuzendutako prestakuntzaz gain, dibulgazio-proiektuak ere garatzen dira elkarrekin, hala nola gastronomiaren zale amorratuentzako tailer eta ikastaro trinkoen programa.

Era berean, bi erakundeek EROSKI-BCC Onenak ekimena antolatzen dute. Ekimen horrek urtero aintzatesten ditu jasangarritasunaren, tokiko produktuaren, berrikuntzaren edo osasunaren arloetan garatzen diren proiektu ekintzaileak dituzten profesionalak. Gainera, balioa ematen dio talentu gazteen aldeko apustua eginez egindako lanari, elikaduraren eta gastronomiaren sektorea aldatzeko motor gisa.