Ana Peleteiro, 14,85 metrorekin, jauzi hirukoitzeko Europako txapeldun bilakatu zen igande honetan Erroman jokatzen ari diren Europako atletismo txapelketetan.

Galiziarrak brontzezko domina lortu zuen Tokioko Olinpiar Jokoetan eta pista estaliko azken Munduko Txapelketetan, Glasgown, eta finalean zelairatu zen, lehen saiakeran sailkapeneko txandan etxeko lanak egin ostean. 14,21eko jauzia egin zuen, mozketa eskatzen ziren 14,10ak gainditu zituen, eta hurrengo bi jauziei uko egin zien.

Finalean, Patricia Mamona portugaldarra —olinpiar txapeldunordea Tokion— eta Maryna Bej-Romanchuk ukrainarra —Europako txapelduna duela bi urte eta munduko txapeldunordea— gabe, Peleteirok bere kredentzialak erakutsi zizkion garaipenari, 14,37 metroko lehen jauziarekin.

Bigarrenean 14,46 metroraino igo zen, baina pista estalian indarrean dagoen Europako erreginak, Tugba Danismazek, 14,57rekin, abantaila hori gainditzea lortu zuen eta hirugarren jauzian abantaila horri eutsi zion.

Dena aldatu zen laugarren jauzian, Erromako euripean, Ana Peleteirok bere begirada pistan kontzentratu, aurrera begiratu, lasterketari ekin eta 14,85 metrora iritsi zenean, eskuak burura eramanez pozaren seinale, harmailetara hurbildu baino lehen, bere entrenatzaile Ivan Pedroso kubatarrarekin eta bere bikotekide Benjamin oracompa-jauzilari frantziarrarekin besarkatzeko.

Bosgarrenean Ana Peleteirok ez zuen ezer egin, Danismazek 14,12 eta turkiarrak, 14,38an geratu zen azkenekoan, garaipena eman zion espainiarrari azken jauzia eman aurretik —14,47an geratu zen—.

Peleteiroko domina Espainiako seigarrena da Europako Txapelketa hauetan, Paul McGrath (20 km martxa), Quique Llopis (110 hesi) eta Mohamed Attaoui (800 metro) eta Marta Garciaren (5.000 metro) brontzeen eta maratoi erdiko emakumezkoen taldearen atzetik.