Aleix Espargarok (Aprilia RS-GP) 'obsesionatuta' dirudi MotoGPko Kataluniako Sari Nagusiko 'esprinta' irabazi eta gero.

Espargarok 'pole position' a lortu du, eta probako hiru lider jarraian galdu ditu: Raul Fernandez (Aprilia RS-GP) lehenengo, Brad Binder (KTM RC 16) hegoafrikarra ondoren, eta Francesco 'Pecco' Bagnaia italiarra (Ducati Desmosedici GP24).

Aleix Espargarorekin batera podiumean Marc Marquez (Ducati Desmosedici GP23) izan da, hamalaugarren postutik bigarrenera, Pedro 'Tiburón' Acostaren (Gas Gas RC 16) aurretik.

Munduko Txapelketako liderra den Jorge Martinek (Ducati Desmosedici GP24) laugarren postuarekin konformatu behar izan du, baina lehen postuan jarraitzen du 135 punturekin, Marc Marquezi 37 puntuko aldea aterata.

Bagnaiak ezustean harrapatu du Aleix Espargaro irteeran. Pedro Acosta bigarren izan da Brad Binderren aurretik eta Marc Marquezek bost postu irabazi ditu irteeran, hamalaugarrenetik bederatzigarrenera, eta lehen bira bete aurretik beste postu bat irabazi du Jack Miller australiarra gaindituta.

Italiarrak lider gisa egin du lehen bira, baina zuzengune amaierako balaztatze estuan, 'Marrazo' Acosta liderra zen jada bigarren itzuliaren hasieran, nahiz eta munduko txapeldun bikoitzak argi utzi zuen bere porrota garesti salduko zuela, bihurgune batzuk geroago lehen postua berreskuratu baitu eta bien artean itzuli osoa iraun duen borroka txiki bat hasi baita.

Hirugarren itzuliaren hasieran, beste ezusteko bat izan da, Raul Fernandezek Acostari aurrea hartu baitio, Bagnaiaren aurkako lehen postua sendotu ostean. Brad Binder hegoafrikarrak laugarren postua eskuratu du, eta Marc Marquezek beste postu bat irabazi du, Enea Bastianini italiarra mendean hartuta (Ducati Desmosedici GP24).

Itzuli azkarra

Raul Fernandezek tiraldi gogorra egin du lasterketaren buruan ikusi denean, eta itzuli azkarra egiteko aukera eman dio, bai hirugarren biran, bai laugarrenean, non ia bederatzi hamarreneko aldea zuen (0.874).

Bere atzetik Acosta, Binder, Bagnaia, Espargaro, Jorge Martin eta Marc Marquez izan dira.

Atzetik, Alex Marquezek (Ducati Desmosedici GP23) eta Augusto Fernandezek (Gas Gas RC 16) arazoak izan dituzte hasierako itzulian, eta sailkapeneko azken postuetara iritsi dira.

Baina Raul Fernandezen pozak gutxi iraun du; izan ere, bosgarren itzuliko hamargarren bihurgunean akats bat egin du, eta lidergoa 'Marrazo' Acostaren esku utzi du, Binder, Bagnaia, Aleix Espargaro, Jorge Martin eta Marc Márquez atzetik zituela, Enea Bastianini atzeraxeago zuela.

Bestalde, Marc Marquezek Jorge Martin gainditu du Aleix Espargaroren atzetik jartzeko, eta Brad Binder hegoafrikarra, Marc Marquezen motorrarekin lehentxeago ukitu eta espainiarraren motorraren ezker aldeko aleroiek airean jauzi egin dute.

Azken zatia

Zortzigarren itzuliaren hasieran, amaierarako bost baino gutxiago falta zirenean, Aleix Espargarok Pedro Acosta gainditu du 'Pecco' Bagnaia 'ren ostean eta Gas Gasekoari beste arazo bat sortu zaio zortzi aldiz munduko txapeldun izan den bere motorraren itzulerarekin.

Buruz buruko boskoteak bere posizioak mantendu ditu zortzigarren itzulian eta taldea osatzen zuten bost pilotuekin, lasterketa amaierarako estrategia aukerarik onena bilatuz.

Pixkanaka-pixkanaka, 'Pecco' Bagnaiak lehen postua sendotu du Aleix Espargaroren erasoen aurrean, Acosta eta Marquez apur bat atzerago zeudela.

Azken itzulian, 'Pecco' Bagnaia lasterketako liderra zoruetatik joan da bosgarren bihurgunean, eta garaipena erretiluan utzi dio Aleix Espargarori, Marc Marquezen aurretik. Azken horrek Pedro Acosta aztertu du, zuzengunean gainditu eta koadroen bandera jaitsi arte hutsune guztiak ixteko.