Euskadiko Nekazaritza eta Elikadura Ekologikoaren Kontseiluak (ENEEK-Ekolurra) antolatutako Elikadura ekologikoarekin dena hobetzen da erakusketa ibiltaria Azpeitiko Ekoetxean ikusgai dago otsailaren 3ra arte.

Erakusketa hau nekazaritza eta elikadura ekologikoaren kontsumoa eta hedapena sustatzeko ENEE-Ekolurren ekimenetako bat da, eta elikagai ekologikoen ekoizpena kontrolatu eta ziurtatzeko Europako arauak betetzen direla bermatzea du helburu.

Erakusketa bisitatzeko ordutegia honakoa da: astelehenetik ostiralera, 10:00-14:00 / 15:00-18:00; larunbatetan: 10:00-14:00 / 15:30-18:00; igandetan: 10:00-14:00 / 15:30-18:00.

Tailer arrakastatsua otsailaren 26an

Erakusketaren baitan, otsailaren 26an osagai ekologikoekin egindako pasta tailerra eskainiko da familientzat. Tailer honetan, Txaramela enpresako Izaskun eta Ainararekin batera, barazki ekologikoz betetako tallarin eta ravioliak prestatuko dira. Arrakasta handia izan du tailerrak, eta plaza guztiak dagoeneko bete dira.

ENEEK-ek erakusketa eta ekimen hauekin elikadura ekologikoaren inguruko kontzientziazioa eta ezagutza areagotzea du helburu, bide batez elikagai osasuntsuago eta jasangarriagoak kontsumitzearen aldeko apustua eginez.