Eibar Errege Koparen hurrengo kanporaketako zozketan izango da asteazkenean, atzo Madrilen Las Rozasi irabazi ostean. Hala ere, goiza ez zen Gaizka Garitanoren taldearen-tzat batere lasaia izan, denbora behar izan baitzuten zelai artifizialean jokatutako partidan nagusitasun teorikoa islatzeko. Kanporaketan, Lehen Mailara igotzeko hautagaia den Bigarren Mailako Eibarrek, hiru maila beherago RFEF-en Hirugarren Mailan dagoen aurkaria zuen. Baina lehen 45 minutuetan ez zen batere antzeman, ezta gutxiago ere, bi lehiakideen arteko itxurazko aldea.

Egia esan, atsedenaldira joan zirenean inork aurretik joatea merezi izatekotan etxekoak eurak izan ziren, askoz zorrotzago aritu zirelako oso hamaikako alternatiboa aurkeztu zuen Eibarren aurka. Ohikoak ez diren jokalariak hasieratik zelaira-tzearen aldeko apustua egin zuen Garitanok, eta ez zuten behar bezala erantzun.

Ondoren, bigarren zatian, Derioko entrenatzaileak egindako aldaketek eragina izan zuten, eta armaginak markagailua estreinatzeko gauza izan ziren. Blanco Leschukek jarri zuen taldea aurretik 74. eta 78. minutuetan, eta Javi Muñozek partidaren amaieran sartutakoak ziurtatu zuen Kopako garaipena.

Orain Eibarrek KO-aren txapelketa ahaztu eta Ligan jarri beharko du arreta berriro, Bigarren Mailak ez baitu etenik Munduko Txapelketa dela eta. Igandean Alaves hartuko du Ipuruan.

Las Rozas 0

Eibar 3

LAS ROZAS Morales; Pérez, León, López, Morsica; Solozabal, Sánchez (Mohedano, 79. min); Manzano, Ramos (Tiri, 83. min), Bernaldo (Cano, 68. min); Kone (Echarri, 83. min).

EIBAR Cantero; Rios Reina (García, 77. min), Chema (Berrocal, 45. min), Venancio (Sergio Álvarez, 71. min), Arana (45.min); Nolaskoain, Pereira; Quique (Corpas, 71. min), Javi Muñoz, Troncho; Blanco Leschuk.

Golak 0-1, 74. min: Blanco Leschuk. 0-2 78. min: Blanco Leschuk. 0-3 89. min: Javi Muñoz.

Epailea Trujillo Suárez (kanariarra). Txartel horiak etxeko Ramos eta Moralesi eta Chema armaginari.

Jazoerak Las Rozaseko instalazioetan jokatutako partida.