Aurtengo udara COVID-19 pandemiaren ondorioak kontuan izanik, hau da, mugikortasun murrizketak, giza distantziak mantendu beharra eta nola ez, tokiko ekonomia suspertu beharra, aukera ENBAk aukera ezinhobea dela uste du urrutira joan gabe , gertukoari begiratu eta horren barruan, "gure lurrak emandako elikagaiengan erreparatzeko".

Horrexegatik, ENBA nekazal elkarteak euskal gizarteari "gonbitea" luzatzen dio elikagai sorta hau "ezagutu dezan bai berriztatzaileak direlako bai kalitate goreneko klasikoak izatera heldu direlako".

Datozen asteetan, egunero egunero, ENBAko sare sozialeetan, #BertakoElikagaiak #BertakoAltxorrak lelopean, Euskadiko lehen sektoreko adibideak zabaltzen joango gara, kontsumoa sustatzeko eta baita ere, lehen sektorean berrikuntza sustatzeko asmoz.

Txakoliak

1. Txomin Etxaniz.2. Talai Berri.3. Urkizahar.4. Gaintza.5. Basa Lore.

Piparrak

6. Arane.7. Zubelzu.

Intxaur olioa

8. Maitia (mail: arruti.jon@ gmail.com).

Eztia

9. Indarplus.

Sagardo

10. Beobide.11. Oiharte.12. Bizi goxo.

Gazta

13. Goine.14. Galtzata (mail: galtzata@artzai-gazta.eus).15. Ama Txo.16. Otatza (mail: josebainsaus@gmail.com).17. Garoa (mail: garoagaztak@gmail.com),

Haragi

18. Oihanalde.19. Beliosoro Behekua (mail: beliosoro@yahoo.es)20. Baserria KM0.