Eibarrek garaipen garrantzitsua lortu du igande honetan, Butarquen nagusitasun kolpe bat emanda (0-2), igoera lortzeko borrokan bete-betean sartzeko. Leganesek lider izaten jarraitzen du, baina puntu bakarrera du.

Leganesek izan zuen lehen abagune argia Diego Garciak buruz egindako erremate baten bidez. Etxekoek barkatu egin zuten eta ez zuten gauza bera egin kontrako aldean. Handik hamar minutura, Peru Nolaskoainek Dani Rabak korner batetik irtetean egindako akats bat aprobetxatu zuen buruz sareen hondoan indarrez eta eroso jartzeko.

Anfitrioiak aurpegi ona jarri nahi izan zuen, baina Eibarren ordenak aukera gutxi eman zizkion. Eta fintzen hasia zela zirudienean, bigarrena egokitu zen.

Ordu erdiko sake luze bat oposiziorik gabe irabazi zuen Jon Bautistak, Stoichkoven oinetan pilota jarriz. Arietean ezin esanezko borroka egin zuen, lehenik aurkari batzuen atzerapausoei eusteko eta, jarraian, errebote bat eskuratzeko, heriotzaren pasea bihurtu zuena Bautistarenganantz, talde ohiaren aurrean errenta ia ospatu gabe handitu zuena.

Atsedenaldiaren ostean, Leganeseko koadroak erasorako gogoa erakutsi behar izan zuen. Kostatu zitzaion hori aukera bihurtzea, eta gehiago azaldu zion, Eibarri kontraerasoan garaipena ixteko aukerak ahalbidetuz. Bata Stoichkovek desbideratutako tiro batez amaitu zuen, eta beste bietan Bautistak eskuz esku bi barkatu zituen, lehena Diego Condek atxilotu zuen eta bigarrena makila ukitu zuen baselina batez definitu zen.

Egoera ikusita, Leganes iltze bat erretzen ari zen, sinesteko. Eta Juan Berrocal kanporatzean aurkitu zuen, bi txartel hori atera baitzizkion. Ekintza horrek harmailak piztu zituen, eta taldea golaren bila joan zedin animatu zuen. Rabak, gora joan zen kolpe batez, debekualdia ireki zuen, eta hurbilketak egin ziren handik aurrera.

Eibarrek urrezko balioa duen garaipena eskuratu zuen jardunaldi bat gehiago lider izango den Leganesen aurka, baina Eibarrek berak puntu bat gutxiagorekin lortu nahi du garaipena, Espanyolek bi punturekin, Sportingek lau punturekin eta Valladolidek eta Burgosek bostekin. Kanpainaren amaiera zirraragarria da

Hurrengo jardunaldian, armaginek Burgos hartuko dute igandean Ipuruan (18.30ean). Talde gaztelarra seigarren da eta play-offetako postuetan finkatzen saiatzen ari da.

FITXA TEKNIKOA

Leganes 0

Eibar 2

LEGANÉS Diego Conde; Nyom (Borja López, 46. minutuan), Arambarri (Djouahra, 64. minutuan), Sergio González, Franquesa (Ureña, 84. minutuan); Brasanac (Miguel de la Fuente, 64. minutuan), Undabarrena (Juan Cruz, 46. minutuan), Neyou, Portillo; Dani Raba eta Diego García.

EIBAR Luca Zidane; Corpas (Alday, 86. minutuan), Berrocal, Arbilla, Ríos Reina; Nolaskoain, Matheus; Aketxe (Garailea, 86. minutuan), Soriano (Venancio, 62. minutuan), Stoichkov (Sergio Álvarez, 75. minutuan); eta Bautista (Sergio León, 75. minutuan).

Golak 0-1, 11. min: Nolaskoain. 0-2, 33. min: Jon Bautista.

Arbitroa Dámaso Arcediano Monescillo (Gaztela Mantxako ikastetxea). Txartel horiak: Brasanac, Luca Zidane, Rios Reina eta Sergio Leon. Bi ohartarazpen egin zizkion Berrocali (61. min).

Xehetasunak Butarque estadioan jokatutako Bigarren Mailako 29. jardunaldiko partida 9.015 ikusleren aurrean.