- 2019an MasterChef Celebrity-ren irabazle izan ondoren, eta duela gutxi Le Cordon Bleu-ren diploma lortu ondoren, Tamara Falcok sukaldaritzarekin duen harremana sendotu du "Las recetas de casa de mi madre" liburuarekin. Errezeta horiek "istorioei, pertsonei eta bizimoduei buruz hitz egiten dute". "Etxean betidanik egin ditugun platerak dira. Emozio handiko istorioak kontatzen dituzte", adierazi zuen atzo Tamara Falcok bere liburuaren aurkezpenean. Espainiako errezetak edota filipinoak ditu, bere amonarengandik jasoak, eta beregatik hartu zuen erabakia Griñongo markesak errezeta-liburua idazteko. Isabel Preyslerrek idatzi du haren hitzaurrea.

"Las recetas de casa de mi madre" (Espasa) lanean, Falcok "etxeko" sukaldaritza irekitzen du. Sukaldaritza erraza da, Le Cordon Bleu-ren lan zailetatik urrun dago eta bere oroitzapenekin bat egiten du. "Nire parte diren istorioak dira, ez da ohiko errezeta-liburua, emoziozko kontakizuna baizik".

"Nire amonak mudantzetako batean galdu zuen errezeta-liburu bat zuen, eta pena handia eman zidan niri sukaldaritza gustatzen zaidalako, eta gorde ezean galdu egingo zirela pentsatu nuen", esan zuen, eta liburua idazten hasi zen. "Denoi gustatzen zaigu gure etxeko errezetak izatea, gauzak oso desberdinak dira". Bere amak, Isabel Preyslerrek, inoiz ez duela sukaldaritzaren alde egin onartzen badu ere, Falcok zehaztu zuen beti gustatu izan zaiola anfitrioi ona izatea eta etxera bazkaltzera zihoazen jendeari gozaraztea. "Intelektualak, politikoak, ekonomistak...", sukaldeak bere bizitzan duen garrantziari buruz hitz egin zuen, bai eta behar duen eszenaratzeari buruz ere. Liburuan garrantzia berezia ematen dio horri.